Annonce

Derfor bør yoga være en del av morgenrutinen

Yoga er ikke bare deilig for kropp og sinn, det har også vist seg at yoga har mange helsefordeler. Tenk at du kan bruke noen minutter på morgenen på noe som er deilig, fantastisk trening og som samtidig bærer med seg helsefordeler.

Når man driver med yoga så er det også populært å kombinere sporten med pusteøvelser slik at man får maksimalt utbytte av treningsformen. Dette gjør også at yoga er svært deilig for kropp, sinn og din mentale helse.

Reduserer stress og angst, men øker livskvaliteten

For det første så forbedrer yoga din generelle og totale livskvalitet. På mange måter så kan yoga fungere litt som en form for terapi. Mange studier viser også at menn og kvinner som går igjennom tøffe medisinske behandlinger takler disse behandlingene bedre dersom man driver med yoga regelmessig. Så kanskje er det ikke så dumt å få på seg yogakläder, dra frem yogamatten og sette av et par minutter hver morgen.

Som vi nevnte innledningsvis så kan yoga også være godt for din mentale helse. Yoga kan nemlig redusere stress og angst. Dette gjelder både pasientene nevnt i forrige avsnitt, men også deg som kjenner på litt stress fra jobb, skole eller støynivået hjemme. Uansett hva som skyldes dette stresset så kan det være verdt å legge til et par minutter yoga om morgningen for å se om det også kan hjelpe deg med å redusere angst og stress.

God trening som styrker skjelettet

Yoga er også svært god trening. Det er mange øvelser som spesielt fokuserer på det vi kaller for «core» eller kjernemuskulaturen på norsk. Dersom du holder en posisjon lenge nok, blir der og puster og deretter forflytter deg til en ny stilling så vil du nok merke at det kjennes i både mage og lår dagen etterpå.


Samtidig som yoga er en svært god treningsform for hodet og for kjernemuskulaturen så er det også bevist at yoga styrker skjelettet. Det vil også si at yoga på mange måter en investering i den fremtidige deg. Spesielt om du er utsatt for benskjørhet så kan yoga være en super treningsform.

Kommentarer er skrudd av for Derfor bør yoga være en del av morgenrutinen