Annonse

Sånn virker et partikkelfilter

Det er mange ting som man ikke vet noe som helst om, før man kjøper den aller første bilen sin. Og en av disse tingene er hva et partikkelfilter er. Men det får du vite mer om her, sånn at du kan vite mer om hva mekanikeren din snakker om når de sier at du må bytte partikkelfilter. Det å forstå hva det blir snakket om, er nemlig en av de aller beste måtene å sørge for at du får den aller beste prisen, enten du skal kjøpe nytt eller brukt. 

Det å kjøpe et brukt partikkelfilter er noe det ikke er helt usannsynlig at du kommer til å få behov for på et eller annet tidspunkt når du har en bil. Og ofte er det flere fordeler ved å velge brukte bildeler over nye bildeler – både i forhold til prisen og i forhold til bærekraftighet, noe som det er stadig viktigere at vi tenker på i dagens samfunn. Men hva er egentlig et partikkelfilter og hva trenger man å vite? 

Hva er et partikkelfilter? 

Et partikkelfilter er et filter som fjerner over 90% av alle sotpartiklene som bilen din sender ut, noe som for eksempel gjør at det ofte er renere inne i selve eksosrøret enn det er rundt det. Det er et filter som gjør at det som sendes ut av sot og røykpartikler er minimalt i forhold til det bilen faktisk produserer, noe som er utrolig viktig. Dette filteret vil naturligvis bli mettet på et eller annet tidspunkt, og når dette skjer er det på tide å bytte det ut. 

Partikkelfilteret er viktig, og det er mange ting man kan gjøre for å få det til å vare lengt mulig – for eksempel å variere kjøremønster og la det regenereres – noe som skjer når man for eksempel kjører i høy hastighet på motorvei, men ikke når man kjører inne i byen. 

Kommentarer er skrudd av for Sånn virker et partikkelfilter