Annonce

Sov som en konge

Man skal aldri undervurdere hvor viktig det er med god søvn, hver natt. Det er her kroppen får tid til å restitueres fra en lang og slitsom dag, og gjør deg klar til nye utfordringer neste morgen. Men hvordan kan du sikre deg at du sover godt, hver eneste natt?

King size søvn

Det viktigeste elementet for god søvn, er sengen. Det er denne som er ansvarlig for din komfort i løpet av natten og har stor påvirkning på hvor høy kvaliteten på din søvn er. En king size seng er noe av det beste du finner innenfor området. Her har du hele 210×210 å sove på, slik at du aldri behøver å irritere deg over dårlig plass. Dette er perfekt for deg som sover sammen med en partner, eller om du bare ønsker å sove som en konge, hver kveld!

Fordelen med god søvn

Å sove godt om natten kan være viktigere enn du tror. Forskning har nemlig vist at det er en sammenheng mellom dårlig søvn, og en rekke sykdommer. Hjernen er avhengig av søvn for å gjennomføre sine kognitive prosesser, det er her korttidshukommelsen bevares, og hjernen har tid til å bearbeide all læring og inntrykk man har fått i løpet av dagen. Det er også her kroppen får slappet av og har tid til å utvikle seg og vokse.

Hvor mye søvn trenger du?

Hvor stort søvnbehov kroppen har, varierer med alderen. Et nyfødt barn burde få opp til 18 timer søvn i døgnet, mens et barn i skolealder burde sove mellom ni og ti timer om natten. Det er anbefalt at voksne sover syv til åtte timer om natten.

En god og stor seng kan påvirke nattes søvnen positivt, og hjelper deg med å leve et sundt, godt og langt liv.