Annonce

Tre gode råd for å bli litt lykkeligere

Det å være lykkelig, eller å bli lykkelig, er noe det er mye fokus på for tiden. Men hvordan blir man egentlig mer lykkelig? Og hva er lykke egentlig? Det kan være vanskelig å forstå, og dermed vanskelig å kultivere – når man ikke vet hva man skal bruke som verktøyer, for å komme dit man ønsker å være. Her får du tre gode råd til hvordan du kan bli litt lykkeligere. 

Når det kommer til forskningen på lykke, er det noe som har opptatt oss mye i Skandinavia, der vi har vårt helt eget forskningssenter som undersøker nettopp dette. Derfor er dette også noe som vi har hørt mye om når vi leser nyheter i Skandinavia, også fordi vi ofte topper listene over de lykkeligste landene i verden. Men hva er egentlig lykke? 

Lykke kan defineres på to måter, og betegnes enten som velvære og nytelse – kjent som hedonisme, eller det kan defineres som den litt uforklarlige roen av lykke man føler når man i et øyeblikk føler en dyp tilfredshet over der man er i livet, i en relasjon, eller noe helt tredje. Og det er denne siste definisjonen av lykke, som virkelig er den som teller. Men hvordan kultiverer vi mer av denne i hverdagen? 

Sånn blir du lykkeligere 

Det å bli litt lykkeligere handler i bunn og grunn om å føle at livet har mening, at man føler seg trygg fysisk og psykisk, og at man har frihet til å være seg selv og utfolde seg.  

Det å være mer sammen med dem man er glad i og bruker mindre tid på teknologi, fokusere på å utfordre seg selv sånn at man alltid er i utvikling på en eller annen måte, og fokusere på takknemlighet, er tre av de tingene som forskningen viser å være aller mest effektive. 

Kommentarer er skrudd av for Tre gode råd for å bli litt lykkeligere