Annonce

Sånn kommer du best gjennom vinteren

Høsten er her for fult, og temperaturen begynner å krype ned mot vinterkulda. Vinter og Norge er noe som hører sammen, men noen elsker det og andre hater det. Særlig fordi mange føler seg utfordret av den kalde og ikke minst mørke tiden, er det viktig å se etter forskjellige måter man kan komme best mulig igjennom de lange vintermånedene – særlig hvis man er en av dem som kanskje ikke har gjort det å stå på ski som en essensiell del av identiteten sin.

Snø, vinter og ski er alle sammen ord som nesten ikke kan brukes uten at man tenker på Norge, og faktisk er det sånn at vi er et av de landene i Europa som både har den lengste og mørkeste vinteren. For de som liker å stå på ski er ikke akkurat dette noe negativt, men for alle de som kanskje ikke er så begeistret for disse aktivitetene som faktisk gjør at man gleder seg til vinteren, er det viktig å finne andre gode og hyggelige ting som kan gjøre sesongen litt bedre på. Her er noen forslag som verken innebærer ski eller andre friskus-aktiviteter!

Finn på koselige aktiviteter

Det er mange ting man kan gjøre for å få vinteren til å bli mer koselig på, og dette halvåret det er mørkt innbyr på mange måter til fordypelse, og det å være mer inne. Det er mange som bruker denne tiden til å for eksempel få seg nye hobbyer, drive med forskjellige typer håndarbeid, eller bare i det hele tatt fordype seg i aktiviteter man kanskje ikke føler at man kan ta seg tid til andre tidspunkter i løpet av året.

Det er også perfekt for å se på serier, kose seg med nye casino, eller invitere venner og familie på filmkveld eller spillekveld og kanskje lage en tradisjon ut av dette, sånn at man har noen hyggelige avtaler i kalenderen fremover som gjør at det blir litt koseligere om høsten og vinteren. Bare det å omfavne den mørke sesongen kan være noe som kan hjelpe litt på humøret, for det at det er mørkt og kaldt behøver ikke å bety at man ikke kan kose seg. Så omfavn sesongen!

Omfavn sesongen

Det er nok ingen tilfeldighet at høsten og vinteren er full av forskjellige typer feiringer. Vi har for eksempel allehelgensdagen, høsttakkefest, jul, fastelavn og andre små markeringer gjennom vinteren og høsten, som gir oss ekstra anledninger til å finne på noe koselig sammen. Og det er akkurat det denne sesongen trenger: at vi omfavner den og gjør den til noe koselig og ikke noe mørkt og kjedelig.

Dra på hyttetur, bak noe godt i helgene, lær deg nye varmende og næringsrike retter som vil gi ekstra glede i hverdagen og vær like mye sammen med de du er glad i. Se på filmer og serier sammen, drikk kakao og spill forskjellige spill – det er så mange ting man kan gjøre for å omfavne sesongen og virkelig bare kose seg!

Kommentarer er skrudd av for Sånn kommer du best gjennom vinteren