Annonse

Handelsgebyrer: Hva krever meglere for å handle?

Å investere i aksjemarkedet kan være kostbart, spesielt hvis du ikke vet hva du gjør. I dette blogginnlegget vil vi diskutere handelsgebyrer: hva krever meglere for å handle? Begynn med å investere i en anerkjent plattform hvor du vet at du vil kunne øke kapitalen din; begynn med den mest grunnleggende guiden; for mer informasjon, http://gjensidige-aksje.no/.

Tips om hvordan du kan spare penger når du handler aksjer

Når du kjøper eller selger aksjer, vil du pådra deg et handelsgebyr. Dette gebyret kan belastes av enten megleren eller børsen. Gebyrene kan være faste eller variable, og de er vanligvis en prosentandel av handelsverdien. Hvis du for eksempel kjøper aksjer verdt 1000 USD og megleren krever et gebyr på 1 %, betaler du 10 USD i gebyr.

Det er to typer gebyrer du bør være oppmerksom på når du handler aksjer: provisjoner og påslag. Provisjon belastes av meglere når du handler aksjer. Markups belastes av børser når du kjøper eller selger aksjer.

Provisjonsgebyrer er vanligvis en fast prosentandel av handelsverdien, uavhengig av antall aksjer som omsettes. For eksempel, hvis du kjøper 100 aksjer for $10 per aksje og provisjonsgebyret er $10, betaler du $10 i provisjonsgebyr.

Påslagsgebyrer er basert på forskjellen mellom «spør»-prisen og «bud»-prisen. «Spør»-prisen er prisen som selgeren er villig til å selge aksjen for. Budprisen er prisen som kjøperen er villig til å kjøpe aksjen for. For eksempel, hvis «spør»-prisen er $10 og «budet» Gebyrene som belastes av meglere og børser kan ha stor innvirkning på din totale avkastning. Det er viktig å shoppe rundt og sammenligne gebyrer før du velger megler eller børs.

Det er noen måter å spare penger på gebyrer når du handler aksjer

En måte er å handle gjennom en nettmegler. Nettmeglere tar vanligvis lavere gebyrer enn tradisjonelle meglere. En annen måte å spare penger på er å handle store mengder aksjer. Noen meglere tilbyr rabatter for store handler. Når du vurderer å investere i aksjemarkedet, sørg for å ta hensyn til kostnadene for gebyrer. Ved å være klar over gebyrene som belastes av meglere og børser, kan du ta informerte beslutninger om hvor du skal investere pengene dine. Hva annet bør du være oppmerksom på når du handler aksjer?

Type ordre du legger inn kan også påvirke gebyrene du betaler. For eksempel er markedsordrer handler som utføres umiddelbart til gjeldende markedspris. Limitordrer er handler som utføres til en bestemt pris. Hvis du legger inn en limitordre, kan du betale et lavere gebyr enn om du legger inn en markedsordre.

En annen ting å være klar over er forskjellen mellom å kjøpe og selge aksjer. Når du kjøper aksjer, pådrar du deg en lang posisjon. Dette betyr at du håper aksjekursen vil gå opp slik at du kan selge aksjene med fortjeneste. Når du selger aksjer, pådrar du deg en shortposisjon. Dette betyr at du håper aksjekursen vil gå ned slik at du kan kjøpe tilbake aksjene til en lavere pris. Shortsalg kan være mer risikabelt enn å kjøpe aksjer, og gebyrene er ofte høyere.

Når du handler aksjer, er det viktig å være oppmerksom på gebyrene du blir belastet. Ved å være klar over gebyrene kan du ta informerte beslutninger om hvor du skal investere pengene dine.

Kommentarer er skrudd av for Handelsgebyrer: Hva krever meglere for å handle?