Annonce

Finn lykke i hverdagen, på din egen måte

Som vi sier her hos oss så finnes det ikke noe bedre skjønnhetsmiddel enn lykke. Så hva kan man gjøre for at man skal føle seg lykkeligere? Hvordan kan man selv jobbe med sin egen lykke?  

Dette er spørsmål mange stiller seg og som det finnes mange forskjellige svar på. Vi har laget en liten artikkel med noen tips og triks til hvordan du kan finne lykke i hverdagen og til hvordan du selv kan skape din egne lykke ved hjelp av noen små hjelpemidler.  

Hva er din form for egenpleie?  

Vi er alle forskjellige og det er vanskelig å gi et fasitsvar på hva som gjør oss lykkelige. Likevel er det et par ting som både forskning og statistikk viser at kan hjelpe for å føle lykke. Det hele starter hos deg selv. Du kan gjøre så mye morsomt og spennende du bare vil, men hvis ikke du har det bra med deg selv så er det vanskelig å oppnå den deilige lykkefølelsen. Det er derfor svært viktig at du setter av tid til å pleie deg selv på den måten du selv føler at du trenger. Det er faktisk slik at alle, uansett om man er ekstrovert eller introvert, trenger litt egentid og egenpleie.  

Dersom du er en som liker den luksuriøse «spa følelsen» så kan egenpleie gjerne være å føle at du tar vare på deg selv i form av velvære. Du kan for eksempel besøke Lyko eller nordic-wellness for å finne deilige ansiktsmasker, neglelakker, massasjemaskiner og skrubber. På den måten kan du føle at du tar litt ekstra vare på deg selv i en tid det kanskje trengs litt ekstra. Sett på litt deilig musikk, tenn noen stearinlys og ta en skikkelig «selfcare dag». Det er nemlig svært viktig at du husker å sette av tid til å pleie deg selv.  

Få kontroll på tanker og hverdagen  

For andre handler det kanskje ikke bare om å passe på seg selv i form av velvære, men heller det å få kontroll. Mange mener at grunnen til at de ikke kjenner på denne mye omtalte lykkefølelsen er fordi de rett og slett ikke har kontroll på hverdagen eller ikke har kontroll på tankene.  

Her finnes det gode enkle løsninger til problemet. Svaret er nemlig en bok og en penn. For deg som ikke føler at du har kontroll på hverdagen så kan være en god ide å skaffe seg en fysisk almanakk. Her kan du skrive ned planer, handlelister, jobbtider og avtaler. Er du av den kreative typen kan du bruke fargekoder med tusj, klistremerker og annet moro for å gjøre den litt ekstra pen å se på.  

Er du en av dem som ikke føler at du har helt kontroll på tankene så er det absolutt en ide å begynne å skrive dagbok. Det trenger ikke være mye du skriver hver dag, men det er absolutt en god måte å få sortert tankene på. Her kan du også bruke farger og bilder dersom det er ønskelig. For mange er det også deilig å lese tilbake å se på hvordan ting har løsnet over tid.  

Kommentarer er skrudd av for Finn lykke i hverdagen, på din egen måte