Annonce

Derfor gjør trening deg mer lykkelig

Det å trene er noe som er sunt for både kropp, sjel og sinn, det er noe vi alle sammen vet. Men det er likevel noen ganger vanskelig å få overtalt seg selv til å komme seg til trening. Så her kommer en liten ekstra innsikt, som kanskje kan gjøre det litt enklere: trening kan faktisk gjøre deg lykkeligere! Og dette er det flere grunner til, og her er alt fra hormoner, til den effekten det har på resten av livet ditt, noe av det som virkelig kan ha stor innvirkning. Her får du litt mer viten om dette, sånn at du kan bli bittelitt mer motivert til å bevege deg litt.

Det er mange grunner til at trening kan gjøre oss lykkeligere, og den kombinasjonen av de hormonene det utløser i kroppen vår, og den effekten det har på andre ting i livet vårt, er virkelig en vinner. Her er noen av de grunnene til at trening kan gjøre deg lykkeligere.

  • Selve treningen utløser endorfiner.
  • Når du trener, sover du bedre om natten.
  • Det er også høyere sannsynlighet for at du tar bedre valg i forhold til mat.
  • Trening er også satt i sammenheng med høyere selvtillit og en mer positiv oppfattelse av sin egen kropp.
  • Man har også redusert risiko for sykdom og skader i hverdagen, og er generelt bedre rustet fysisk til de utfordringene man møter. For eksempel er styrketrening viktig for at vi skal ha et sterkt skjelett.

Hvilket utstyr trenger man for å trene hjemme?

Det er mange forskjellige måter man kan sette sammen utstyr for å dekke de behovene man har for trening, hvis man velger å trene hjemmefra. En av de tingene som går i gang både musklene og ikke minst blodsirkulasjonen er noe som kombinerer både kondisjonstrening og styrketrening, og her kan det å for eksempel finne en romaskin hos Fitfact.no, være akkurat det man trenger. Kombinert med noen andre småting, er det rett og slett mulig å få dekket det meste av treningsbehovet sitt hjemme.

Her er noen andre ting som kan gjøre treningen hjemme litt enklere: Kettlebells, håndvekter, strikker og treningsbånd og en god matte. Dette er ting som kan brukes til mange forskjellige øvelser, og kombinert med å kunne gjøre litt kondisjonstrening med en romaskin, gjør at man ikke er avhengig av vær og vind for å få inn treninga. For det er ofte regnet som gjør at man ikke kommer seg ut om høsten, og vinterkulda er heller ikke noe som er veldig appellerende for de aller fleste av oss – med mindre man elsker skisesongen og langrenn selvsagt!

Hvilken trening er den beste treningen?

Kort fortalt er den beste treningen den treningen du gjennomfører. Bortsett fra det er det faktisk ikke så viktig akkurat hva du gjør. Det å finne noe som du faktisk liker å gjøre, er noe av det aller viktigste, for trening er noe vi må gjøre hele livet, for at vi skal kunne få det maksimale utbyttet og ikke minst best mulig helse gjennom hele livet.

Hvis du klarer å gjøre aktiviteter som både kan klassifiseres som styrketrening, og kondisjonstrening, er du virkelig godt på vei – og akkurat hva du gjør er mindre viktig, så finn noe du liker å gjøre. Det behøver absolutt ikke være å løpe eller trene på treningssenter!

Kommentarer er skrudd av for Derfor gjør trening deg mer lykkelig