Annonce,  Annonse

De 6 beste reisemålene i Spania (2023 guide)

Spania er et fantastisk reisemål med noe for enhver smak – vakre strender, rik kultur, fantastisk mat og vakre byer. Her skal vi se på de beste reisemålene som Spania har å tilby, og hva hver by har å by på.

1. Barcelona 

Barcelona er en fargerik by som er kjent for sitt kunstneriske uttrykk og den berømte arkitekten Gaudi. Byen har en flott arkitektur og mange severdigheter, og det er et must å besøke Gaudis mesterverk Sagrada Familia, som fremdeles ikke er ferdigstilt. Barcelona er også kjent for sine fantastiske strender, hvorav den mest kjente er Barceloneta. Mat-elskere vil elske den katalanske maten og kan ikke gå glipp av å prøve tapas og paella i Barcelonas mange tapasbarer.

2. Madrid 

Spanias hovedstad Madrid er en spennende by med mye å by på. Byen er kjent for sin livlige gatekunst, og byr på en rekke flotte museer, som Prado-museet og Reina Sofia-museet, det kjente museet for samtidskunst. Madrid har også noen av Spanias beste restauranter og shoppingområder, som Gran Via. For å oppleve det lokale livet i Madrid, bør du besøke byens mange plazaer, som Plaza Mayor og Puerta del Sol.

3. Gran Canaria 

Gran Canaria er en øy blant Kanariøyene og tilbyr en ferieopplevelse som er litt annerledes enn det en finner på det spanske fastlandet. Til tross for å være en øy, har Gran Canaria mye å tilby. Øya byr på fantastiske strender og flotte turstier, såvel som et livlig natteliv og gode kjøpesentre. Puerto de Mogán er en sjarmerende fiskerlandsby som er verdt å besøke, og det staselige huset Casa-Museo Antonio Padrón har en fantastisk utsikt over byen.

4. Mallorca 

Mallorca er det største øy i Balearene, og har lenge vært et populært feriemål for europeere. Det finnes en rekke attraksjoner å besøke, inkludert La Seu-katedralen i hovedstaden Palma og Castell de Bellver, et middelaldersk slott bygget i 1300-tallet. Mallorca er også et flott sted å nyte det varme klimaet og solen, og øya har en rekke fantastiske strender, som Cala Agulla Beach og Cala Mondrago.

5. Malaga

Malaga er en livlig by på Costa del Sol, med en fantastisk beliggenhet og fantastiske strender. Byen er kjent for sin rike kultur og historie, og har mange attraksjoner som Alcazaba-festningen og katedralen i Malaga. Picasso-museet, hvor du kan utforske verkene til den berømte maleren, ligger også i byen. For å nyte livet i Malaga bør du besøke strandpromenaden som byr på en fantastisk utsikt over Middelhavet og mange flotte restauranter.

6. Sevilla 

Sevilla, hovedstaden i Andalucía, er kjent for sin vakre arkitektur og historie. Besøk Sevilla-katedralen som er verdens største gotiske katedral og det berømte Alcazar-palasset, som har vært brukt som filminnspillingsområde for Game of Thrones. Sevilla har også mange flotte og sjarmerende nabolag, som Santa Cruz og Triana, som er verdt å utforske. Ikke gå glipp av muligheten til å smake på de lokale delikatesser, som gazpacho og sangria, på en av Sevillas mange tapasbarer.

Spania har mange flotte reisemål å by på, og disse seks er blant de aller beste. Velg det stedet som passer best for dine interesser, enten du vil oppleve kulturen i Barcelona og Madrid, natur på Gran Canaria

Kommentarer er skrudd av for De 6 beste reisemålene i Spania (2023 guide)