Annonse

Blomster gjør deg lykkelig

Norge rammes hvert år av manges verste mareritt, vinteren. Her er det kaldt og mørkt store deler av dagen og det er for mange en periode man bruker mye tid innenfor. Bakken er dekket av snø og i flere måneder er det ingen grønn, frodig natur å se. I en slik periode er det viktig å rette blikket mot mental helse og fokusere på de tingene i livet som genererer glede og livsgnist.  

Blomster og natur innendørs kan gi følelsen av glede og velvære hos mennesker som synes den mørke vintertiden er krevende. De kan gi deg et nytt behov vi hverdagen og krever oppmerksomhet og stell for å overleve. I takt med at blomstene gror, vil det også spire en livsgnist i deg som vil forbedre psyke og sørge for økt livskvalitet.  

Planter forbedrer inneklima 

Planter er en god måte å sørge for godt inneklima, noe som er viktig for generelt velvære og sunnhet i hjemmet. Planter inne kan gi deg glede og overskudd og bidra til å holde både en liten leilighet og et stort hus koselig og innbydende. Enda viktigere er de mange helsefordelene det finnes ved å ta med elementer av naturen, inn i hjemmet.  

Psykologer har foretatt tester som ser på sammenhengen mellom grønne planter innendørs og menneskers mentale helse. Forskere innenfor fagfeltet sier at planter er pent å se på og byr også på noe aktivt som å stell og vedlikehold. Dette er en god form for avkobling og bedre konsentrasjon.  

Plantene trenger deg  

Å stelle en plante kan gi hverdagen mening og noen vil finne ro og glede i å ta vare på noe levende. Du kan se plantene og blomstene vokse, spire og gro og vite at du er ansvarlig for å passe på den. Mennesker blir tiltrukket til natur og det viser seg at de aller fleste velger et rom fylt med planter, fremfor et uten, som viser hvor viktig det er å se grønne elementer fra naturen i hjemmet. De bidrar til å øke livskvaliteten til mennesker og kan gi en følelse av mestring og behov fra noe annet enn deg selv.   

Å omringe seg med pene ting i hjemmet kan gi deg glede i livet og ro i sjela. Planter og blomster er enkel måte å forsørge dette på, de trenger din kjærlighet og omsorg og belønner deg med bedre inneklima og et bedre liv.  

Kommentarer er skrudd av for Blomster gjør deg lykkelig