Annonse

Bli mer lykkelig med bedre søvn

Vi hører ofte om hvor viktig søvn er, og ofte kan det gjøre at vi kanskje får litt dårlig samvittighet, fordi vi kanskje ikke klarer å prioritere å sove helt nok, fordi timene etter jobb føles som at de går mye fortere enn timene vi bruker på jobb, og vi ønsker oss litt mer fritid hjemme før hverdagen og jobbdagen som venter, ruller igjen. Men hvordan kan vi egentlig klare å prioritere å sove litt bedre? Kanskje det hjelper hvis vi vet at det kan gjøre oss mer lykkelige? 

Det å sove godt om natten er noe som vi alle sammen ønsker oss, men flere sliter med søvn og dette kan skyldes mange ting. En stressende hverdag der det ikke er så lett å koble av er en av dem, men en grunn som mange overser er madrassen man sover på og miljøet på soverommet generelt. Når byttet du madrass sist? Og er den egentlig i det hele tatt valgt på bakgrunn av de behovene du har, eller valgte du bare noe tilfeldig basert på pris? 

Hvis svaret er det siste, så er du ikke alene, men da kan det være greit å tenke over dette neste gang. For søvn betyr mer enn vi tror, og hvis man ønsker seg overskudd i hverdagen, er søvn absolutt veien å gå. Du kan la deg friste av alle mulighetene innenfor madrasser på https://rammemadrasser.com/ for eksempel. 

Sånn får du bedre søvn 

Det er mange måter man kan optimere søvnen sin på, og selv om det er noen av tipsene som kanskje føles litt utenfor rekkevidde, er det viktig at man ikke undervurderer den kraften rutine har. For det å komme inn i gode rutiner er i bunn og grunn det man trenger å gjøre. Dette er helt klart ikke det enkleste for mange, for det å komme inn i rutinen er absolutt ikke så lett, men når man først har det, ser bildet ganske annerledes ut. Så her er noen gode tips til rutiner, og annet, som kan hjelpe deg med å sove litt bedre. 

  • Optimer miljøet på soverommet. Dette innebærer faktorer som for eksempel at det kan bli ordentlig mørkt og stille, sånn at man blir minst mulig forstyrret i søvnen. Dette innebærer også ting som temperatur, som er noe man kan justere både ved hjelp av å sove med åpent vindu for eksempel, eller i hvert fall skru av varmen om natten, og gjennom å velge riktig dyne for om man er veldig varm eller veldig kald når man sover. 
  • Velg riktig madrass! Dette er nemlig ekstremt personlig, og innebærer at man bruker litt tid på å finne det som er helt riktig for akkurat deg. 
  • Lag gode rutiner rundt leggetid, med redusert skjermtid, lav belysning og aktiviteter som roer nervesystemet. 
Kommentarer er skrudd av for Bli mer lykkelig med bedre søvn